Ver-sier-me

 

4/10/2015 - 1/11/2015

Galerie

Onder ruime belangstelling is zondag de unieke tentoonstelling “Ver-sier-me” opgestart. Bevreemdend en verwonderd fungeert de dialoog tussen kunst en mode. Surrealistische kleding, ontwerpschetsen, theaterkostuums, hoeden, juwelen, accessoires uit de eigentijdse modewereld staan oog in oog met schilderijen, sculpturen, fotowerken en installaties. De zucht om te behagen, zich op te smukken of tenminste zich te onderscheiden van anderen, zit ongetwijfeld in de menselijke psyché ingebakken. En dat wordt op deze presentatie dan ook uitzonderlijk gedemonstreerd. Maar uiteraard is versieren in de geest van iemand het hof maken, verleiden en inpalmen, eveneens van toepassing.

Kunst en mode lijken wel twee handen op één buik. En of mode nu al dan niet kunst is, wat maakt het eigenlijk uit? De aantrekkingskracht en wederzijdse beïnvloedingen zijn een feit. Deze presentatie is één overdonderende lofzang en definieert op sublieme wijze het spraakmakend effect dat deze twee werelden op elkaar hebben. Mode houdt van kunst, sowieso. En kunst houdt van mode!

Aansluitend op deze presentatie is er een aparte ruimte voorbehouden aan de Zapparade, het geesteskind van leerlingen beeldende vorming van het Technisch Berkenboom Instituut te Sint-Niklaas. In hun parade zappen zij van het ene opwindingsmoment naar het andere, zoekend naar de ultieme beleving om hun visie op het theaterkostuum te stofferen. Dat Jules Verne, pionier van het sciencefiction-genre die geboekt staat als de schrijver die de toekomst voorspelde, hierbij als gids fungeert, is de logica zelve, zeker als men zijn heil zoekt twintigduizend mijlen onder zee. Een wervelende mix van kunst, mode, ontwerp, fantasie, sprookje en theater is hiervan de artistieke neerslag.

De tentoonstelling loopt nog tot 1 november 2015, open op zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur.

 

Selectie kunstenaars 

Julie De Bleser
Sarah Mannaert
Evelien De Wilde
Luca Van Royen
Emma Van Hoeck
Linda Kinders
Lut D’Hondt
Katrien Everaert
Anja Verbruggen
Linde Fobe
Hilde Goossens
Lieve Van Bever
Lucille Feremans
Juul Bögemann (NL)
Frida van Overbeeke (NL)
Terry De Grave

Live Performance door Hilde Goossens, lid idCollectief in de hal 

 

  

↑ Terug naar boven

tags: